Bucataria in stil minimalist - less is more

  • Distribuie:
Bucataria in stil minimalist - less is more

One column layout One column layout

O bucatarie in stil minimalist se va potrivit pentru orice tip de locuinta, fiind ideala mai ales pentru incaperile cu mici dimensiuni. In bucatarie, organizarea decoratiunilor este cea mai importanta, astfel incat spatiul sa fie practic si functional.O bucatarie in stil minimalist implica o amenajare simpla, practica si utila. In aceasta bucatarie trebuie sa existe doar strictul necesar.

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves. Julia Morgan

Care sunt caracteristicile unei bucatarii minimaliste

Bucataria in stil minimalist are foarte multe avantaje. Aceasta trebuie sa dea dovada de modernism, dar si de un spatiu luminos si cu o functionalitate maxima.

Paleta de culori in stil minimalist
In ceea ce priveste paleta cromatica intr-o bucatarie mica trebuie sa se pastreze nuante deschise si placute. Stilul minimalist aduce cu el si tonuri neutre, inchise de negru, gri petrol, maro sau nuante precum bej, crem, gri sau alb.In general decorul trebuie sa fie destul de monocrom, aducand personaliate cu ajutorul unor accente de culoare prin imbinarea unor nuante inchise cu cele deschise, precum : alb–gri, alb-negru, gri inchis si o culoare pastelata.

Piese de mobilier in stil minimalist
Mobilierul minimalist este unul destul de simplu, acesta avand linii drepte si forme geometrice cat mai bine definite. In ceea ce privesc dulapurile, poti oricand alege modele confectionate din materiale precum sticla, metal si poti opta pentru un stil practic si multifunctional.Este important sa stim ca nu trebuie sa incarcam bucataria cu dulapuri pe colt, dulapuri soldat sau cu dulapuri atat in partea de jos, cat si in partea de sus. Masa din bucatarie nu poate lipsi, fiind elemental central al acestei zone, si poate fi montata in perete sau se poate alege un model rabatabil.Exceptia prin care masa de bucatarie poate lipsi, este daca avem spatiu suficient de mult pentru zona de lucru. Scaunele ar putea fi metalice sau din plastic transparent.

Lumina este esentiala
ucataria este o incapere in care trebuie sa existe cat mai multa lumina. Putem chiar sa renuntam la perdele sau la jaluzele pentru ca bucataria sa aiba parte de mai multa luminozitate si mai multa caldura.Lumina artificiala din bucatarie nu trebuie sa fie puternica sau rece pentru ca ochii tai sa ramana relaxati. Este foarte important ca lumina sa nu vina de la o singura sursa, ci de la mai multe.

Decoratiuni si accesorii
Intr-o bucatarie in stil minimalist nu trebuie sa predomine decoratiunile si accesoriile inutile. Evita portelanurile plasate in vitrine, canile la vedere, covoarele sau mochetele care acopera pardoseala. Alte accesorii care nu sunt recomandate, sunt: ceasurile de perete, tablourile, vazele decorative cu plante artificiale.Mai trebuie sa evitam si corpurile de iluminat care ne duc cu gandul la stilul rustic. Este necesar sa evitam lustrele cu insertii si cu brate din lemn care ne trimit cu gandul la stilul clasic.

Primas.ro ne ajuta sa avem parte de o bucatarie cu stil

Daca ne dorim sa avem parte de cea mai functionala si interesanta bucatarie nu trebuie sa uitam cat de importanta este decorarea acesteia. Pe Primas.ro vom gasi cele mai potrivite piese de mobilier care sa ne ajute sa avem parte de cele mai armonioase bucatarii.

The details are not the details. They make the design. Charles Eames

Sursa imaginii https://ro.pinterest.com/