Amenajarea bucatariei in stil scandinav

  • Distribuie:
Amenajarea bucatariei in stil scandinav

One column layout One column layout

Bucataria este acel spatiu ambiental si functional, indragit de intreaga familie. In acest loc minunat are loc toata magia gatitului si timpul petrecut in familie. Din acest motiv, spatiul trebuie sa fie intim, confortabil si elegant.  O bucatarie in stil scandinav trebuie sa dea dovada de utilitate, iar atmosfera creata trebuie sa fie calda si primitoare. 

Caracteristicile unei bucatarii in stil scandinav

Stilul scandinav se remarca printr-o serie de caracteristici care in comun, apropierea fata de cadrul natural.Stilul scandinav se refera la un spatiu luminos, intim, simpl si multifunctional. 

Piesele de mobilier alese in stil scandinav
Piesele de mobilier trebuie sa fie multifunctionale si usor de utilizat. Acestea trebuie sa fie realizate din lemn natural, stejar, pin sau nuc. Formele acestora trebuie sa fie destul de simple, iar corpurille montate pana in tavan.  Aceste piese de mobilier se pot incorpora in orice tip de bucatarie, indiferent ca aceasta are o dimensiune mica sau o dimensiune generoasa. 

Accentul este pus pe lumina naturala 
Lumina solara trebuie sa patrunda in bucatarie. Ferestrele largi sunt foarte importante si ne vor oferi o atmosfera calda. Accentul este pus pe ferestre in stilul scandinav, deoarece in tarile nordice, lumina naturala este limitata iarna, iar ferestrele de mari dimensiuni nu fac decat sa compenseze acest neajuns. Corpurile de iluminat trebuie sa fie prezente intr-un numar cat mai mare, astfel incat atmosfera sa fie una eleganta.

Utilizarea unor culori discrete
Culorile discrete sunt perfecte pentru un spatiu in stil scandinav. Cu ajutorul lor, bucataria va parea echilibrata si stilata. Cel mai important aspect este sa se creeze o atmosfera definite prin design si relaxare, astfel incat din incapere sa nu lipseasca rafinamentul, calitatea si detaliile inedite. De asemenea, contrastul puternic intre alb si negru sau alte nuante complementare trebuie sa fie semnificativ.

Albul este o culoare predominanta in caracteristicile stilului scandinav
Daca ne-am decis sa ne amenajam bucataria in stil scandinav, atunci trebuie sa stim ca albul este o culoare care nu trebuie sa lipseasca din designul acestei incaperi.Peretii zugraviti sau placati cu faianta alba sau accesoriile colorate intr-o nuanta eleganta de alb, cu siguranta ne va oferi o incapere care sa ne impresioneze.  Piesele de mobilier in nuante placute de alb se vor integra de minune in decorul locuintei noastre. Albul poate fi utilizat din abundenta pentru a oferi o camera mai luminoasa. 

Caramida aparenta nu trebuie sa lipseasca
Caramida aparenta este perfecta pentru o bucatarie in stil scandinav. Aceasta va fi pusa in valoare cu piesele de mobilier de un alb imaculat. Cu siguranta caramida aparenta ne va oferi o bucatarie spectaculoasa care ne va impresiona inca de la prima privire.

Innovation is often the ability to reach into the past and bring back what is good, what is beautiful, what is useful, what is lasting. SISTER PARISH

Primas.ro ne ofera cele mai spectaculoase colectii de bucatarie

Daca vrem sa avem parte de o bucatarie perfecta, pe Primas.ro vom gasi colectii impresionanate de piese de mobilier. Pe Primas.ro vom gasi de fiecare data piesele de mobilier de care avem nevoie.

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/