Caracteristicile unui dormitor in stil scandinav

  • Distribuie:
Caracteristicile unui dormitor in stil scandinav

One column layout One column layout

Stilul scandinav este usor de recunoscut prin culorile luminoase, textilele calduroase si prin lemnul in culori deschise. Decoratiunile sunt un punct cheie care nu fac decat sa reintregeasca stilul si sa ofere o ambianta calda.Stilul scandinav este tot mai des utilizat pentru dormitoarele din intreaga lume. Principalul motiv pentru care oamenii opteaza pentru un dormitor in stil scandinav sunt atmosfera placuta si luminoasa.

Caracteristicile unui dormitor in stil scandinav 

Amenajarea in stil scandinav nu este deloc dificila. Trebuie doar sa avem parte de o lumina corespunzatoare, textile simple pentru dormitor, dar si culori deschise. Colectia Natura de pe Primas.ro se va dovedi a fi mai mult decat perfecta pentru un decor in stil scandinav.

Nuantele pastelate sunt perfecte pentru dormitor
Stilul scandinav se face remarcat instant prin nuante pastelate, ideale pentru stilul nordic. Intr-un dormitor se va gasi intotdeauna un pat confortabil, dar si niste perne decorative. Piesele de mobilier trebuie sa fie destul de simple si nuantele acestora placute. Fotoliile se pot utiliza cu incredere intr-un dormitor in stil scandinav. Acestea trebuie sa aiba o nuanta deschisa care sa se potriveasca cu patul si cu piesa centrala de mobilier.Textile contrastanteTextilele nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta.  Perdelele, cuverturile sau pernele decorative in culori contrastante de gri, negru sau alb nu trebuie sa lipseasca. Este necesar sa alegem de fiecare data textile calitative si rezistente pentru a avea parte de o ambinata cu totul unica.

Design simplu si functional
Stilul scandinav este minimalist si simplu. Nu este recomandat sa aglomerezi dormitorul cu obiecte inutile, ci din contra, trebuie sa pui accent doar pe piesele de care ai nevoie. Putem amplasa in dormitor un dulap cu dimensiuni mici si de preferat deschis la culoare in care sa ne putem depozita toate hainele.Mai putem sa integram in designul dormitorului o comoda minimalista care sa fie prevazuta doar cu cateva sertare.

Lumina naturala este cheia
Lumina naturala nu trebuie sa lipseasca din decorul dormitorului tau. Putem lasa draperiile opace sau inchise la culoare, dar sa mizam pe modele vaporoase in nuante cat mai deschise. Acestea permit luminii naturale sa intre si sa ofere dormitorului un aspect unic.Corpurile de iluminat nu pot lipsi din aceasta incapere. O idee utila este cea a lampadarelor si a abajururilor din sticla. Acestea sunt perfecte si vor oferi o atmosfera calda si armonioasa.

Pardoseala joaca un rol important
Lumina si caldura sunt puse in valoare cu ajutorul pardoselii. Este recomandat sa alegem o pardoseala in nuante deschise care sa completeze perfect ambianta. Putem opta cu cea mai mare incredere pentru pardoseli din lemn de frasin sau de stejar. Albul este cu siguranta culoarea pe care o doresti si care te va inspira.Stilul scandinav este bazat pe functionalitate si emana simplitate si liniste, iar aceste doua criterii sunt esentiale pentru un dormitor.

As an architect, you design for the present, with an awareness of the past, for a future which is essentially unknown. NORMAN FOSTER

Pe Primas.ro vom gasi piesele de mobilier de care avem nevoie

Pe Primas.ro ne vom bucura de piese de mobilier de cea mai buna calitate si pe care ne vom baza o perioada cat mai mare de timp.

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/