Design interior in stil vintage

  • Distribuie:
Design interior in stil vintage

One column layout One column layout One column layout

Designul interior in stil vintage se remarca printr-o multime de piese de mobilier, de obiect decorative, care apartin perioadei cuprinse intre anii 1960 – 1990. Acest stil trebuie sa spuna o poveste si trebuie sa aiba in spatele sau o intreaga istorie.

Furniture is needed for practical reasons, and because it must be there, it may as well be as pleasant as possible to look at, and in a less definable psychological way, comforting to the spirit. Edward J Wormley

Caracteristicile stilului vintage

Atmosfera specifica stilului vintage este una usor nostalgica si boema. Este un stil creativ si putem da frau liber imaginatiei. Extravagantele cromatice sunt chiar necesare deoarece vor ajuta foarte mult la crearea unei ambiante calde si primitoare. Materialele naturale sunt elemente absolut necesare in interioarele in stil vintage. Tesaturile din fibre naturale sunt specifice acestui decor deoarece vor aduce o ambianta placuta. Conexiunea cu natura trebuie sa se regaseasca in fiecare incapere.

Cum putem avea o locuinta in stil vintage?
Stilul vintage este reprezentat de culori neutre asa cum ar fi: bej, gri, nisipiu sau anumite pasteluri. Acest stil este caracteristic persoanelor nostalgice, iar tesaturile au un rol esential.

Dormitor in stil vintage
Patul este piesa centrala a dormitorului si poate avea un cadru de lemn sau de metal astfel incat ambianta creata sa fie una perfecta. O alta alegere cu care nu vom da gres este un pat dublu sau un baldachin. Paleta cromatica din aceasta incapere trebuie sa fie realizata in nuante neutre si cat mai soft. Nuantele pastelate sau elementele albe sunt cele care fac diferenta. 

Living in stil vintage
Livingul in stil vintage include piese de mobilier specifice. Ca sa putem avea parte de o atmosfera vintage ne putem folosi de imprimeuri floare, lumanari parfumate si de elemente specifice anilor 70 sau 90. Piesele de mobilier trebuie sa fie realizate in nuante de alb, degradeuri, nuante de maro sau accente de auriu. Canapeaua este un centru de interes si trebuie sa dam dovada de atentie in alegerea acesteia. Este recomandat sa alegem piese de mobilier realizate din materiale rezistente.

Bucatarie in stil vintage
Bucataria in stil vintage are parte de un decor atragator. Piesele de mobiler trebuie sa fie confectionate din lemn masiv si au parte de un finisaj elegant. Paleta cromatica cu nuante de alb si maro va reusi sa completeze intr-un mod aparte intreaga ambianta.

Baie in stil vintage
Baia in stil vintage este apreciata pentru frumusetea si eleganta de care da dovada. Peretii pot fi vopsiti in nuante calde precum: crem, maro, roz, albastru sau alb. Corpurile de mobilier pot fi fabricate din lemn si pot avea parte de un aspect invechit.

Pe Primas.ro vom gasi cele mai creative colectii de mobilier pentru locuinta noastra

Primas.ro este alegerea persoanelor creative care vor sa aiba o locuinta perfect amenajata. Piesele de mobilier sunt cele care dau viata locuintei noastre.

Every room needs a touch of black, just as it needs one antique piece. Jan Showers

Sursa imaginilor 
https://mdd.eu/en/portfolio/villa-poranek-warsaw/

Cuvinte cheie: