Design interior in stil Art Deco

  • Distribuie:
Design interior in stil art deco

One column layout One column layout One column layout

Stilul Art Deco este reprezentat de lux si eleganta. Acesta isi pune amprenta pe fiecare obiect, de la piese de mobilier si pana la elemente de decor. Acesta este un design interior care se diferentiaza fata de toate celelalte prin atentia la detalii. Culorile specifice acestui stil sunt cele puternice, precum: negru, rosu, alb, nuante de argintiu sau auriu.

 The details are not the details. They make the design. Charles Eames

Caracteristicile stilului Art Deco

Art Deco este un stil care se diferentiaza de celelalte stiluri de design interior prin culorile si materialele folosite. Podeaua locuintei noastre este cel mai adesea acoperita in marmura polisata, astfel incat ambianta creata sa fie una calma si relaxanta. Culorile prezente intr-un design Art Deco sunt tari, iar peretii pot fi intunecati, creandu-se un aspect dramatic.

Cum putem avea o locuinta in stil Art Deco?

Living in stil Art Deco
Livingul este o camera destinata relaxarii alaturi de familie si de persoanele dragi. Peretii livingului nu trebuie sa fie mult prea aglomerati, ci doar impodobiti cu cateva elemente. Podeaua trebuie sa fie realizata din lemn masiv, iar culoarea acesteia trebuie sa fie cat mai placuta. Piesele de mobilier trebuie sa aiba forme generoase si bine definite. Culorile acestora trebuie sa fie neutre si trebuie sa fie destul de asemanatoare cu cele utilizate pentru decorarea peretilor. Corpurile de iluminat trebuie sa aiba forme cat mai simple, astfel incat ambianta sa nu fie foarte incarcata. 

Dormitor in stil Art Deco
Dormitorul in stil Art Deco este unul luxos si modern. Acesta trebuie sa fie confortabil, dar sa aiba o atmosfera romantica. Culorile neutre, calde sunt un detaliu esential in aceasta incapere, iar picturile si panourile suspendate trebuie sa fie prezente prin contrast. Oglinzile sunt si ele elemente obligatorii care vor oferi o eleganta aparte. Pernele cu ornamente si decorurile exotice vor completa perfect ambianta dormitorului. Piesele de mobilier trebuie sa fie calitative si sa dea dovada de extravaganta. Culorile si nuantele predominante sunt: bronzul, culoarea aurului vechi si si nuanta laptelui.

Bucatarie in stil Art Deco
Stilul Art Deco in bucatarie se remarca prin calitate si prin elemente atragatoare din punct de vedere estetic. Functionalitatea trebuie sa se imbine perfect cu esteticul. Finisajele perfecte ale corpurilor de mobilier se imbina perfect cu forma lor curata si fara contururi prea puternice. Culorile se echilibreaza perfect si reusesc sa ofere o armonie incredibila.

Baie in stil Art Deco
Baia in stil Art Deco se remarca prin designul elegant, simplu si discret. Aceasta trebuie sa fie exclusivista, somptuoasa si in acelasi timp, confortabila. Acest stil se axeaza pe forme geometrice simple si pe proportii cat mai echilibrate. Oglinda trebuie sa fie de impact, iar accesoriile aurii nu trebuie sa lipseasca.

Design interior in stil Art Deco cu Primas.ro

Pe Primas.ro vom gasi toate elementele de care avem nevoie pentru a ne bucura de un design interior perfect. Calitatea, esteticul si rezistenta in timp sunt doar cateva dintre elementele definitorii ale produselor prezente pe Primas.ro.

Good buildings come from good people and all problems are solved by good design. Stephen Gardiner

Sursa imaginilor https://www.aparici.com/project/dt1h1-apartment/

Cuvinte cheie: