Caracteristici importante pentru amenajari interioare in stil retro

  • Distribuie:
Caracteristici importante pentru amenajari interioare in stil retro

One column layout One column layout One column layout One column layout

Stilul retro reuseste sa imbine perfect estetica barocului cu piesele de mobilier care provin din anii 60. Acest stil este caracterizat prin indrazneala, lumina si culoare. Masutele de cafea joase, piesele de mobilier cu forma curbata, dar si culorile care se afla de fiecare data in contrast sunt doar cateva dintre caracteristicile acestui stil.

The essence of interior design will always be about people and how they live. It is about the realities of what makes for an attractive, civilized, meaningful environment, not about fashion or what s in or what s out. This is not an easy job. Albert Hadley

Sursa imagini: Pinterest

Caracteristicile stilul retro in amenajari interioare

Piesele de mobilier in stil retro trebuie sa aiba forme cat mai clare si suprafete lucioase. Vom putea folosi culori vii, insa si combinatii interesante intre nuante neutre si culori aprinse.

Liniile drepte si claritatea formelor sunt aspecte importante
Camerele in stil retro trebuie sa fie amenajate din obiecte diferite, dar functionale si care sa ofere un confort incredibil. Nu trebuie sa existe dulapuri massive, dar putem oricand alege piese de mobilier precum birouri sau comode.Este necesar sa optam pentru piese de mobilier joase, asa cum ar fi: o masuta de cafea in forma ovala, un bufet sau o vitrina joasa cu fronturi simple.

Decorurile excentrice primeaza
Intr-o amenajare interioara in stil retro accentul este pus pe confort. Din acest motiv spatiul trebuie sa fie atent decorat si sa cuprinda obiecte decorative care sa caracterizeze proprietarul. Lampile, vazele si ceramica colorata sunt doar cateva dintre elementele care nu trebuie sa lipseasca dintr-o locuinta in stil retro.Tapetul ocupa un loc important intr-o amenajare in stil retro. Acesta trebuie sa aiba culori expresive si imprimeuri cu model geometric in zig-zag, dungi sau curbe. 

Livingul in stil retro
Un living in stil retro trebuie sa fie conceput dintr-un mix de decoratiuni si mobilier care sa ne duca cu gandul la trecut. Culorile dinamice sunt cele care le putem integra in acest decor, tonuri indraznete de rosu, albastru, portocaliu, violet, roz, auriu sau argintiu. Atmosfera care trebuie sa fie creata este cea vibranta a anilor 60 si 70.

Dormitor in stil retro
Ca sa putem avea parte de un dormitor in stil retro este necesar sa se urmeze linia celorlalte camere si sa se pastreze culoarea. Patul se poate transforma cu usurinta in piesa de accent si poate avea culori aprinse, fiind foarte important ca acesta sa fie realizat din lemn masiv si sa dea dovada de calitate si de rezistenta in timp.

Bucatarie in stil retro
O bucatarie in stil retro este un spatiu cozy in care oricine isi poate gasi locul. Piesele de mobilier in nuante puternice nu trebuie sa lipseasca. Putem da frau liber imaginatiei si putem sa optam pentru piese de mobilier in tonuri de albastru menta, verde sau potocaliu.

Pe Primas.ro vom gasi piesele de mobilier de care avem nevoie

O locuinta in stil retro este mai usor de obtinut daca vom gasi piesele de mobilier potrivite. Pe Primas.ro vom gasi colectii intregi care sa ne ajute sa obtinem stilul mult dorit.