Cum sa amenajam o locuinta in stil minimalist

  • Distribuie:
Cum sa amenajam o locuinta in stil minimalist

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Desingul interior in stil minimalist este amenajat dupa sintagma Less is more. Acest stil a aparut in anii 60 ca o reactie la surplusul de culoare. Stilul minimalist este cel care ne incurajeaza sa eliminam tot ce este inutil in viata noastra.Designul interior in stil minimalist este bazat pe cateva scheme cromatice specifice si pe un decor structurat cu totul altfel decat cel traditional.

Architecture is really about well-being. I think that people want to feel good in a space. Zaha Hadid

Caracteristicile stilului minimalist in designul interior

Stilul minimalist contine doar elemente esentiale, iar spatiul dintr-o casa trebuie sa fie cat mai aerisit. Accesoriile care fac parte din acest design trebuie sa fie unele de efect dar intr-un numar cat mai mic. Spatiile trebuie sa fie albe si luminoase.Cele mai importante caracteristici ale stilului minimalist sunt:

Elemente decorative simple
Spatii aerisite, albe si foarte luminoase
Finisaje simple pentru pereti
Simplitate in forme si functionalitate


Bucatarie in stil minimalist

Bucataria in stil minimalist trebuie sa cuprinda cat mai putine corpuri de mobilier. Mentine spatiul cat mai luminos si corpurile de mobilier cat mai aerisite. Putem opta pentru o paleta cromatica realizata din culori cat mai simple, alb-negru dar si cu note de culoare aduse prin aparatura si prin vase. Dulapurile din bucatarie trebuie sa fie cat mai calitative si cat mai bine lucrate. Solutiile inteligente de depozitare sunt absolut vitale pentru a mentine spatiile cat mai bine organizate.

Living in stil minimalist

Livingul este camera in care petrecem cel mai mult timp liber. Aceasta trebuie sa aiba un decor cat mai atent realizat. Canapeaua se poate transforma in cel mai important element din camera, dar trebuie sa dea dovada de confort. Piesele de mobilier trebuie sa fie intr-un numar mai mic, iar paleta cromatica trebuie sa fie alcatuita din nuante deschise.

Dining in stil minimalist
Designul in stil minimalist necesita personalitate ca orice alt design interior, dar in doze mai mici. Masa trebuie sa fie realizata din lemn masiv si sa se bucure de o calitate impresionanta. Scaunele trebuie sa fie cat mai simple dar sa dea dovada de rezistenta.

Dormitor in stil minimalist
Dormitorul in stil minimalist trebuie sa dea dovada de simetrie si de o paleta cromatica armonioasa. Statuetele prezente in dormitor trebuie sa fie simple, astfel incat sa creeze o simetrie. Corpurile de mobilier trebuie sa fie si ele cat mai atent alese. Nu trebuie sa incarcam incaperea cu piese de mobilier inutile.Putem personaliza dormitorul cu cele mai interesante si cele mai reprezentative fotografii. 

Baie in stil minimalist
O baie in stil minimalist are nevoie de toata atentia noastra. Paleta de culori este una destul de restransa, iar nuantele se pot pastra in maximum trei. Liniile simple sunt pastrate si aici. Paleta cromatica in alb-negru in baie este mai mult decat perfecta.

Primas.ro ne va ajuta de fiecare data sa avem parte de locuinta pe care o dorim. Cu ajutorul unor designeri de interior vom reusi sa avem parte de o locuinta perfecta.
Style is a way to say who you are without having to speak. Rachel Zoe