Amenajarea unei locuinte in stil neoclasic

  • Distribuie:
Amenajarea unei locuinte in stil neoclasic

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Stilul neoclasic se face remarcat prin eleganta si prin lux. Acest stil o sa ne permita sa realizam un aspect discret, dar in acelasi timp plin de detalii interesante care vor impresiona toti privitorii. Vom putea obtine un design interior reusit si este foarte important sa gasim proportiile potrivite intre ornamentare si simplitate.

Luxury is when it seems flawless, when you reach the right balance between all elements. Understated theatricality – that is what my luxury is all about. Jean-Louis Deniot

Caracteristicile stilului neoclasic

Stilul neoclasic este o reinterpretare moderna a interioarelor clasice. Mai exact, se pastreaza aceleasi influente clasice in care putem integra elemente de tehnologie.Ca sa putem amenaja o locuinta in stil neoclasic trebuie sa avem in vedere cateva aspecte esentiale. 

Spatiul disponibil este un criteriu important
Locuinta trebuie sa fie  suficient de spatioasa pentru a obtine o compozitie armonioasa. Simetria este foarte importanta si trebuie sa avem in vedere centre vizuale in jurul carora sa graviteze privirea. Putem oricand sa amplasam un semineu in living astfel incat aspectul de care avem parte sa fie mai modern.

Accentul este pus pe paleta cromatica
In stilul neoclasic sunt potrivite culorile deschise si pastelate, precum: bej, gri, albastru deschis, verde sau galben. Putem adauga cateva accente prin intermediul mobilei, textilelor, lampilor sau picturilor. Putem utiliza cu incredere nuante de auriu, negru sau caramiziu. Putem chiar sa optam pentru o anumita schema de culori care sa implice nuante intunecate, dar care sa nu creeze un efect mult prea sumbru sau prea intunecat.

Amenajare in stil neoclasic


Living in stil neoclasic

Livingul in stil neoclasic trebuie sa fie luxos. Accentul este pus pe acele piese moderne, contemporane care au parte de un design de impact. Putem opta in living pentru o canapea in tonuri deschise de alb, crem sau de gri. Mai putem alege si cateva accesorii in tonuri de bleumarin sau de rosu astfel incat incaperea sa aiba un plus de modernitate.

Dormitor in stil neoclasic
Dormitorul trebuie sa aiba parte de elemente de decor proportionale. Putem miza in continuare pe culori cat mai naturale. Putem aduce in dormitor cateva elemente precum oglinzile sau stucurile care vor oferi un aer mai luxos. Tablourile sunt elemente care nu trebuie sa lipseasca, acestea vor aduce o tenta moderna.

Baie in stil neoclasic
Baia in stil neoclasic contine elemente din stilul modern si din stilul minimalist. Lumina intr-un interior neoclasic trebuie sa fie difuza si trebuie sa fie imprastiata uniform pe toata suprafata incaperii. Corpurile de iluminat pot fi suspendate si pot avea o forma de candelabre.

Bucataria in stil neoclasic
Bucataria in stil neoclasic trebuie sa cuprinda elemente din portelan sau din ceramica deoarece subliniaza un aspect mai luxos.Oglinzile cu dimensiuni mari, dar si lucrarile de arta pot impodobi peretii si tavanele neoclasice.Decorurile neoclasice trebuie sa aiba un amestec impresionant de vechi si nou, de eleganta clasica si dotari moderne.

Primas Home ne pune la dispozitie intregi colectii in stil neoclasic

Locuintele in stil neoclasic sunt mult mai usor de obtinut daca facem inca de la inceput cele mai bune alegeri. Pe Primas.ro vom gasi colectii de piese de mobilier in stil neoclasic care sa ne ofere ambianta pe care ne-o dorim.

Sursa imagini: PRIMAS.RO |