Cum poti amenaja dormitorul matrimonial

  • Distribuie:
Cum poti amenaja dormitorul matrimonial

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Dormitorul este cu siguranta cea mai importanta camera din casa si in amenajarea acestei incaperi trebuie sa dam dovada de fiecare data de stil si de bun gust. Acesta este locul in care ne incarcam energiile dupa o zi extenuanta, ne odihnim si avem parte de relaxarea pe care o dorim.Dormitorul matrimonial trebuie sa fie grandios. Acesta nu este un simplu loc de dormit ci din contra este o incapare care trebuie sa ne ofere confortul de care avem nevoie.

If you want a golden rule that will fit everything, this is it: Have nothing in your houses that you do not know to be useful or believe to be beautiful. William Morris

Sfaturi utile pentru a avea parte de dormitorul matrimonial mult dorit

In amenajarea dormitorului simplitatea este o regula de baza. Asta inseamna ca nu trebuie sa ne incarcam locuinta cu piese de mobilier pe care nu le putem utiliza sau cu elemente de decor care nu ne sunt necesare. Cromatica este foarte importanta in acest loc. Pentru dormitorul matrimonial este recomandata utilizarea culorilor calde si luminoase care sunt echilibrate cromatic.Lumina naturala este la fel de importanta. Ferestrele cu dimensiuni mari si oglinizile amplasate pe usa dulapului ne vor oferi o ambianta deschisa si placuta. In cazul in care nu avem parte de foarte multa lumina naturala, ne putem folosi de corpurile de iluminat.

De ce trebuie sa tinem cont

Amenajarea dormitorului se va face in functie de dimensiunile camerei in care locuim, in functie de forma incaperii si stilul de amenajare.Este necesar sa stabilim inca de la inceput stilul de amenajare pe care il dorim deoarece acesta ne va dicta urmatoarele alegeri.  Printre cele mai des intalnite stiluri de design interior pentru dormitorul matrimonial putem enumera: stilul modern, stilul clasic, stilul vintage, stilul rustic, stilul minimalist dar si multe altele pe care le vom putea obtine doar cu ajutorul unei echipe de designeri si de arhitecti de interior.

Care sunt piesele de mobilier folosite
Piesele de mobilier sunt foarte importante atunci cand ne gandim la amenajari interioare. Dormitorul este cea mai importanta incapere din locuinta si piesele de mobilier trebuie sa fie alese cu multa atentie. Patul matrimonial este punctul central al camerei. Patul este cu siguranta piesa de mobilier principala din camera. Acesta trebuie sa fie amplasat in mijlocul dormitorului si sa aiba de o parte si de alta doua noptiere cu cate o veioza astfel incat ambii parteneri care dorm in pat sa aiba acces la lumina si sa aiba un spatiu de depozitare. Draperiile lungi care ajung din tavan pana in podea sunt cele care dau impresia unei camere mai inalte si mai spatioase. Aceste draperii ofera si o eleganta aparte incaperii. Daca ne dorim sa mizam pe confort putem alege draperiile in culori inchise deoarece vor bloca lumina de afara si ne vom bucura de o ambianta prielnica pentru relaxare. Dulapul in dormitor este o piesa importanta. Este de preferat ca acesta sa fie montat pe perete si sa fie cat mai bine compartimentat astfel incat sa permita pastrarea tuturor obiectelor in cele mai bune conditii. Texturile unice vor fi elementele decorative care vor face diferenta. Cuverturile, pernele decorative si lenjeria din catifea sau din matase vor oferi o ambianta eleganta.