Cum poti amenaja dormitorul pentru copii

  • Distribuie:
Cum poti amenaja dormitorul de copii

One column layout One column layout One column layout One column layout

Camera copilului trebuie privita ca un regat magic in care cel mic sa isi poata desfasura toate activitatile de zi cu zi. A crea un univers optim pentru dezvoltarea copilului este o adevarata provocare si avem nevoie de cea mai buna echipa din domeniul designului interior. Echipa Noblesse Group ne poate ajuta in crearea unei camere perfecte pentru nevoile copilului nostru.

Sfaturi utile pentru a avea parte de dormitorul perfect pentru cel mic

Stilul mult dorit pentru aceasta camera trebuie sa fie respectat pana la cele mai mici detalii. Putem alege sa ii amenajam camera copilului in stil scandinav, in stil modern sau in stil shabby chic. Este foarte important sa tinem cont si de ideile celui mic si de preferintele sale. Echipa Noblesse Group ne va putea ajuta in alegerea unui stil de design interior care sa fie potrivit pentru nevoile copilului nostru.

No pattern should be without some sort of meaning. William Morris

De ce trebuie sa tinem cont
Siguranta copilului este cel mai important criteriu. Atunci cand amenajam un dormitor de copii nu trebuie sa uitam de lumina naturala, de o sursa de aer proaspat si de piese de mobilier confortabile. Corpurile de mobilier trebuie sa fie alese cu multa atentie astfel incat sa nu ne raneasca copilul. Confortul este un alt element de care trebuie sa tinem cont. Patul copilului trebuie sa fie solid, cu cadrul realizat din lemn masiv sau cu un cadru metalic. Salteaua trebuie sa fie si ea calitativa si sa dea dovada de rezistenta. Spatiul de depozitare este esential pentru dezvoltarea copilului. Aceasta mica oaza de creatie trebuie sa ii reflecte personalitatea copilului si poate fi accesorizata cu diverse cutii, cufere si cosuri colorate.

Care sunt piesele de mobilier folosite

Un dormitor pentru copii trebuie sa cuprinda piesele de mobilier de care cel mic are nevoie dar in acelasi timp sa aiba suficient de mult spatiu pentru ca acesta sa isi poata indeplini cu succes activitatile zilnice. Patul este un element important in dormitorul de copii. Daca vrem sa realizam o atmosfera de poveste atunci este recomandat un pat cu baldachin. Patul trebuie sa fie ales astfel incat sa ramana suficient de mult spatiu pentru joaca. Podeaua trebuie sa fie realizata din lemn masiv astfel incat copilul sa aiba parte de confort. Covorul este si el un element important. Daca ne dorim sa realizam o atmosfera mai vesela atunci putem opta pentru un covor colorat. Locul de joaca este absolut esential in camera copilului. Acesta are nevoie de un spatiu in care sa se joace si care sa fie decorat cu cat mai multe cufere, jucarii sau etajere pentru depozitarea tuturor produselor. Camera copiilor trebuie sa fie amenajata in functie de varsta acestora dar si de preferintele lor. Nu trebuie sa uitam ca aceasta incapere este necesar sa fie amenajata astfel incat sa fie un spatiu creativ si reprezentantiv pentru personalitatea celor mici.


Sursa imagini: Pinterest