Cum poti amenaja zona de dining

  • Distribuie:
Cum poti amenaja zona de servit masa

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Diningul este zona in care servim masa si in care putem sa ne adunam toata familia pentru a socializa. Factorul care va influenta modul de amenajare este amplasarea zonei de dining. Acesta se poate crea intr-o camera separata sau poate fi integrat in living.

Diningul se poate afla in imediata apropiere a bucatariei astfel incat sa putem pregati mesele cu cea mai mare usurinta.

Sfaturi utile pentru a avea parte de zona de servit masa mult dorita

Scopul principal al zonei de dining este acela de a se transforma intr-un spatiu conforabil  in care micile detalii sunt cele care fac diferenta.
Zona de dining trebuie sa se potriveasca cu stilul general in care am decorat casa. Elementele la care trebuie sa fim atenti sunt: podeauna, peretii, covoarele, perdelele si mobila.
Paleta cromatica trebuie si ea sa fie aleasa cu multa atentie. In functie de preferintele pe care le avem ne putem folosi de culori complementare sau de culori monocrome.
Zona de dining are nevoie de cat mai multa lumina naturala. Ferestrele de mari dimensiuni sunt recomandate in aceasta zona si nu trebuie sa uitam de corpurile de iluminat.

Ce trebuie sa avem in vedere

Zona de dining nu trebuie sa implice foarte multe piese de mobilier. Trebuie in schimb sa punem accent pe detalii pentru a crea o anumita atmosfera si pentru a defini un anumit stil de amenajare.
Lumanarile si vesela sunt foarte importante. Micile detalii sunt cele care vor transforma acest spatiu intr-unul perfect din toate punctele de vedere.
Paleta cromatica utilizata in aceasta incapere trebuie sa fie cat mai placuta. Recomandat este sa utilizam culori calde precum aramiu, rosu, portocaliu, caramiziu sau galben mustar. Vom putea aduce pete de culoare in designul ales cu ajutorul perdelelor sau a scaunelor. 
Aranjamentele cu flori au si ele o importanta aparte. Cu cat vom include mai mult natura in designul interior obtinut cu atat rezultatul va fi mai frumos si mai modern. Sculpturile sunt pot fi o alta optiune inedita in amenajarea diningului.

Care sunt piesele de mobilier folosite

Piesele de mobilier folosite sunt foarte importante. Ca sa putem avea parte de o zona de dining perfecta trebuie sa alegem piese de mobilier calitative cu un design remarcabil.
Aceasta zona trebuie sa aiba o masa mare cu multe scaune. Masa poate avea mai multe forme precum rotunda, ovala sau dreptunghiulara astfel incat imaginea obtinuta sa fie cea dorita. Cadrul acesteia poate fi din metal sau din lemn masiv pentru ca aceasta sa aiba un design interior mai interesant.
Scaunele trebuie sa pastreze culoarea si stilul mesei, sa fie calitative si sa fie cat mai comode. Putem chiar sa amenajam aceasta incapere cu un bufet sau cu o comoda unde sa ne depozitam vesela.

Cuvinte cheie: