Bucatarie in stil eclectic pentru amenajari cu stil

  • Distribuie:
Bucatarie in stil eclectic pentru amenajari cu stil

One column layout One column layout

Stilul eclectic este un stil artistic, sofisticat si complex care consta in alaturarea unor elemente decorative importante care apartin mai multor stiluri diferite. Ne putem simti liberi sa incalcam regulile, astfel incat sa avem parte de o incapere cat mai armonioasa.Bucataria este inima casei si este un loc in care trebuie sa domine armonia. O bucatarie in stil eclectic combina diferite stiluri si inspiratii. Atunci cand combinam mai multe elemente vom reusi sa avem parte de o atmosfera placuta. Putem combina culori si materiale contrastante, astfel incat sa avem parte de o amenajare perfecta.

The home should be the treasure chest of living.  Le Corbusier

Caracteristicile unei bucatarii in stil eclectic

Gama coloristica
Alegerea culorilor este foarte importanta. Este de preferat sa alegi culori neutre pentru podea si pentru pereti. Putem alege piese de mobilier in tonuri vii si luminoase, astfel incat spatiul sa fie cat mai colorat si cat mai armonios.Putem incerca sa combinam culorile cu intelepciune, astfel incat spatiul sa aiba parte de luminozitate. Plantele au si ele un rol important. Coloristica acestora va completa intr-un mod aromios bucataria.

Piesele de mobilier alese cu multa atentie
Piesele de mobilier moderne se pot integra perfect intr-o bucatarie in stil eclectic.  Putem sa introducem un frigider sau un cuptor de epoca in bucataria noastra. Masa clasica din lemn se poate transforma cu cea mai mare usurinta in punctul de interes al intregii incaperi.In ceea ce priveste coloristica pieselor de mobilier este recomandat sa alegi nuante cat mai frumoase si mai armonioase.

Accesoriile prezente intr-o bucatarie in stil eclectic
Daca ai o vesela sau un mobilier intr-o nuanta mai pastelata si mai deschisa atunci o poti afisa pe un raft expus din bucatarie.Accesoriile cu forme interesante sunt la fel de importante si ne pot completa bucataria intr-un mod aparte.

Corpurile de iluminat sunt importante
Corpurile de iluminat sunt importante si nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Putem sa combinam reflectoare moderne si aplicatii retro cu toate piesele de mobilier existente in incapere.Repeta elementele prezente in bucatarieRepetarile vizuale te vor ajuta sa oferi o anumita unitate spatiului. Incaperea nu va parea haotica si va avea parte de mai multa armonie. Alege o anumita culoare sau o forma geometrica pe care o poti repeta ori de cate ori este necesar.

Creeaza un perete caracteristic
O bucatarie in stil eclectic trebuie sa aiba un perete caracteristic. Poti sa il pictezi intr-o culoare indrazneata sau poti sa investesti intr-un tapet expresiv. Poti chiar sa pictezi un intreg perete cu vopsea, astfel incat sa se creeze o armonie perfecta.

Pe Primas.ro vom gasi piesele de mobilier de care avem nevoie

Pe Primas.ro vom gasi de fiecare data cele mai creative si cele mai interesante piese de mobilier. Cu ajutorul lor putem avea parte de o bucatarie perfecta care sa ne reflecte personalitatea si care sa ne cucereasca inca de la prima privire.

 No pattern should be without some sort of meaning.  William Morris

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/

Cuvinte cheie: