O baie perfecta in stil Art Deco

  • Distribuie:
O baie perfecta in stil Art Deco

One column layout One column layout

Art Deco este un stil de design interior care isi va lasa puternic amprenta asupra baii noastre. Formele geometrice trebuie sa fie prezente intr-o baie in stil Art Deco.Stilul Art Deco este perfect indiferent de dimensiunea baii. Putem crea o atmosfera extravaganta si rafinata incaperii doar cu anumite detalii specifice.

Innovation is often the ability to reach into the past and bring back what is good, what is beautiful, what is useful, what is lasting. SISTER PARISH

Caracteristicile unei bai in stil Art deco

O baie in stil Art Deco are nevoie de o atmosfera extravaganta si rafinata. Aceasta incapere trebuie sa aiba un echilibru perfect intre estetic, functional si decorativ.Poate fi greu de crezut, dar chiar si o baie cu o dimensiune mica se poate transforma intr-o camera de lux. Totul depinde de alegerile pe care le facem. Cu cat acestea sunt mai inspirate cu atat camera noastra va fi mai deosebita. Formele curbe, ornamentul triunghiular dar si alternanta de benzi negre si luminozitate sunt doar cateva dintre particularitatile stilului Art Deco in baie.

Podeaua si peretii 
Este recomandat ca pentru decorarea baii sa alegem o placa ceramica in culori luxoase precum negru, rosu, bej, albastru, verde, argintiu sau auriu. Este foarte important ca tonurile sa fie calme iar podeaua sa reprezinte un fundal care va evidentia luxul tuturor elementelor de interior.Peretele poate fi vopsit intr-o singura culoare, iar  daca acestia par mult prea plictisitori putem alege  oricand sa ii vopsim cu modele antice sau africane. Podeaua ar trebui sa fie mult mai grandioasa decat peretii. Aceasta poate fi decorata cu modele geometrice si cu figuri asimetrice.

Piesele de mobilier si accesoriile
Piesele de mobilier alese trebuie sa fie in concordanta cu dimeniunile camerei. Daca avem o baie cu o dimensiune generoasa atunci putem amplasa un dulap din fildes. Daca nu, ne putem limita la cateva rafturi de sticla astfel incat in interior sa existe luciu de sticla si metal. Oglinda este foarte importanta si este indicat ca dimensiunea acesteia sa fie destul de generoasa. O sculptura antica este mai mult decat recomandata in aceasta incapere astfel incat sa aiba parte de acea latura artistica de care are atata nevoie.

Lumina este esentiala
Luminozitatea este foarte importanta in aceasta incapere. Pot exista spoturi in jurul perimetrului, lampile de deasupra baii si o chiuveta putem chiar sa amplasam un candelabru de cristal.  Daca in baie nu exista fereastra cel mai bine este sa amplasam cat mai multe corpuri de iluminat.

Primas.ro ne pune la dispozitie piesele de mobilier necesare

Daca ne dorim sa avem parte de o baie perfecta din toate punctele de vedere atunci trebuie sa alegem piesele de mobilier cu multa atentie. Stilul Art deco are nevoie de toata atentia noastra si de creativitate. Putem obtine ambianta mult visata cu ajutorul unor elemente atent integrate in designul interior.

As an architect, you design for the present, with an awareness of the past, for a future which is essentially unknown. NORMAN FOSTER

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/

Cuvinte cheie: