Cum putem avea parte de un dormitor in stil Art Deco

  • Distribuie:
Cum putem avea parte de un dormitor in stil Art Deco

One column layout One column layout One column layout

Un dormitor in stil Art Deco este unul exclusivist. Decorul acestuia nu este deloc ieftin, iar elementele moderne sunt combinate cu cele clasice in cele mai inedite moduri. Acest design interior este rafinat si luxos si reuseste sa puna in valoare orice dormitor.

Be faithful to your own taste, because nothing you really like is ever out of style.  Billy Baldwin

Caracteristicile unui dormitor in stil Art Deco

Intr-un dormitor in stil Art Deco vom gasi din abundenta materiale costisitoare, metale pretioase, pietre si obiecte de arta. Atmosfera de lux trebuie sa domneasca in aceasta incapere.Un dormitor in stil Art Deco este perfect si da dovada de eleganta pana la cel mai mic accesoriu. Elementul distinctiv al acestei tendinte este lemnul natural care se foloseste in toate piesele de mobilier, dar si materialele scumpe sau tablourile.

Decorarea peretilor este importanta
Peretii unui dormitor in stil Art Deco sunt un element decorativ. Ca decorarea acestora sa fie perfecta, sunt necesare picturi, tablouri sau decor prin tapet. Peretii dormitorului trebuie sa aiba linii asimetrice sau drepte si decorate cu desene si modele.

Corpurile de iluminat
Dormitorul este o incapare care are nevoie de multa atentie. Ambianta din dormitor trebuie sa fie cat mai placuta. Corpurile de iluminat precum lampile in forma de turnuri, candelabrele voluminoase sau lampadarele elegante, nu trebuie sa lipseasca din aceasta ambianta. 

Piesele de mobilier in stil Art Deco
Dormitorul este o incapere foarte importanta care indeamna la relaxare. Piesa centrala din aceasta incapere trebuie sa fie patul, cu cat acesta va fi mai mare cu atat va fi mai bine pentru tine. Un dormitor in stil Art Deco trebuie sa aiba un anumit farmec si o anumita sofisticare. Nuantele predominante ale pieselor de mobiler trebuie sa fie bronz, laptele si culoarea aurului vechi. Piesele de mobilier pot fi decorate cu insertii din metale scumpe, piatra sau tapiserie. 

Pardoseala si frumusetea tavanului
Exista foarte multe optiuni atunci cand ne gandim la pardoseala unui dormitor in stil Art Deco. Luxul trebuie sa fie prezent pana la cele mai mici detalii, iar din acest motiv, parchetul din lemn intunecat care imita marmura lustruita este mai mult decat recomandat. Putem alege si un covor cu o acoperire bogata exclusivista.Tavanul trebuie sa aiba parte de atentia specialistilor in design interior. Un plafon cu o forma neobisnuita cu modelare sau cu iluminare din stuc va fi mai mult decat perfect.

Elementele textile fac diferenta
Un dormitor in stil Art Deco are nevoie de elemente textile alese cu multa atentie. Cuverturile de pat din satin sau din matase si pernele cu broderie sunt mai mult decat necesare. Draperiile frumoase din tesatura vor crea un decor important al camerei.

Primas.ro ne ajuta sa avem parte de un dormitor cald si confortabil

Pe Primas.ro vom gasi toate piesele de mobilier de care avem nevoie pentru a avea parte de un dormitor in stil Art Deco. Atentia la detalii si elementele exclusivite vor face diferenta.

A room should never allow the eye to settle in one place. It should smile at you and create fantasy. Juan Montoya

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/

Cuvinte cheie: