Sfaturi pentru a obtine un living in stil minimalist

  • Distribuie:
Sfaturi pentru a obtine un living in stil minimalist

One column layout

O amenajare a unui living in stil minimalist trebuie sa fie realizata cu multa atentie. Piesele de mobilier trebuie sa fie cat mai simple si intr-un numar cat mai redus. Motto-ul stilului minimalist este less is more, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa mizam pe functionalitate si spatiile trebuie sa fie cat mai aerisite.

Caracteristicile stilului minimalist

Minimalismul este considerat un adevarat stil de viata. Acesta este stilul de design interior perfect pentru locuintele mici unde spatiul chiar reprezinta o problema. In acelasi timp, stilul minimalist este perfect pentru cuplurile tinere si active care vor sa aiba parte de un living elegant si usor de intretinut.

Piesele de mobilier necesare pentru un living in stil minimalist
Piesele de mobilier pentru un living in stil minimalist trebuie sa fie cat mai practice si cat mai simple. Acestea nu trebuie sa ocupe prea mult spatiu. Canapelele si fotoliile pot fi joase, cu forme simple si cu linii bine definite. Clasica biblioteca poate fi inlocuita cu cateva rafturi de diferite dimensiuni care sa fie montate direct pe perete. Materialele din care piesele de mobilier pot fi confectionate pot fi: pal melaminat, inox, lemn, piele, inox, sticla, materiale cu aspect lucios si care ofera o amenajare definita de complexitate.

Paleta cromatica a unui living in stil minimalist
Livingul in stil minimalist include atat culori si nuante inchise precum maro, negru, gri petrol, cat si deschise precum: alb, gri deschis si bej.Cu cat culorile vor fi mai pale, cu atat ambianta creata va fi mai prietenoasa si mai reconfortanta. Un living minimalist trebuie sa creeze un mediu plin de energie. Atmosfera prezenta in living trebuie sa fie plina de prospetime si de vitalitate.

Iluminatul intr-un living in stil minimalist
Lumina este un aspect important in stilul minimalist. Iluminatul direct sau difuz poate mari vizual spatiul si oferi senzatia de relaxare si de profunzime. Putem opta pentru lampi inalte cu picior din metal care sunt realizate intr-un mod artistic sau veioze simple cu abajur din hartie.Ferestrele sunt si ele un element important: cu cat acestea sunt mai mari, cu atat vom avea parte de mai multa lumina naturala. Este necesar sa fie utilizate materiale deschise la culoare si texturi cat mai transparente. De asemenea, putem opta pentru perdele in locul draperiilor. 

Plantele decorative au un rol important
Ca livingul nostru sa aiba parte de natura, este recomandat sa amplasam trei sau patru plante verzi in unele colturi ale incaperii. Cu ajutorul acestora, livingul va fi mult mai armonios si mai pur. Rolul plantelor nu este doar decorativ, ci si acela de a ne aduce mai aproape de natura.

Canapeaua este piesa centrala
Canapeaua este cel mai important obiect din living. Putem alege o canapea intr-o culoare neutra si cu un design simplu. Este recomandat sa investim intr-o canapea rezistenta, de cea mai buna calitate.

Primas.ro ne ajuta sa avem parte de un living perfect

Pe Primas.ro vom gasi piesele de mobilier pe care ni le dorim. Colectia Giovanni este perfecta pentru un living in stil minimalist.

There are three responses to a piece of design  yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for. Milton Glaser

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/