Cum putem amenaja o baie in stil minimalist

  • Distribuie:
Cum putem amenaja o baie in stil minimalist

One column layout

O baie in stil minimalist se bazeaza pe un decor confortabil, aerisit si functional. Accentul in aceasta incapere este pus pe calitate si nu pe cantitate.Stilul minimalist este unul care ne va face baia sa nu ramana neremarcata. Minimalismul nu inseamna doar alb, ci inseamna un design cat mai atent elaborat si cat mai aerisit.

Caracteristicile stilului minimalist

Atunci cand ne gandim la o baie in stil minimalist, ne gadim la linii simple si multifunctionalitate. Atmosfera trebuie sa fie cat mai aerisita si cat mai ordonata. Este recomandat un aspect unitar care sa ofere o ambianta placuta si relaxanta.

Pastrarea simetriilor
Specialistii in amenajari interioare insita foarte mult in simetria care este obtinuta prin stilul minimalist. Aceasta va contribui la un efect vizual puternic si in acelasi timp la pastrarea ordinii in baie. Cel mai bine ar fi sa adaugam o paleta de culori si de materiale de lucru care nu sunt atat de stridente.

O abordare minimalista prietenoasa
Ca atmosfera in baie sa nu fie una rece, cel mai bine este sa alegem materiale intense care sa nu lase impresia unei bai mult prea incarcate. Putem opta pentru o pardoseala din gresie marmorata sau pentru obiecte decorative, precum o floare intr-un ghiveci mare sau un scaun vintage din lemn pe un fundal alb. Vom vedea ca toate aceste mici detalii ne vor oferi estetic, o incapere mai luminoasa si mai aerisita.

Adaugam textura
O baie intr-o nuanta de alb pur este cu adevarat o alegere minimalista, insa trebuie sa avem grija sa nu transformam baia intr-o incapere ostila si plictisitoare. Cel mai bine ar fi sa optam pentru o faianta tip mosaic, iar efectul final va fi unul de exceptie.Baia trebuie sa cuprinda toate dotarile esentialeBaia in stil minimalist este un loc in care trebuie sa regasim toate dotarile esentiale. Cel mai bine este sa ne orientam catre un vas de toaleta suspendat pentru a nu ocupa mai mult spatiu decat este necesar. Chiuveta poate sa fie si ea suspendata pentru a face mai mult loc unui dulap in care sa ne putem depozita cosmeticele sau prosoapele.Oglinda este recomandabil sa fie pozitionata deasupra chiuvetei si poate fi montata pe usa unui dulap suspendat. Dotarea baii poate fi completata cu o bateria moderna, dar realizata cat mai simplu. Mai putem adauga si un covor de baie care sa fie realizat in nuanta predominanta a incaperii.

Toate obiectele din baie trebuie sa aiba o functionalitate
Stilul minimalist nu se rezuma doar la dotarile necesare, ci mai degraba la dotarile care au o anumita utilitate. In cazul in care avem un spatiu mic, cel mai bine este sa ne adaptam si sa ne axam doar pe dotarile care sunt strict necesare.

Primas.ro ne ofera o baie perfecta

Pe Primas.ro vom gasi o gama variata de piese de mobiler care sa ofere o ambianta placuta si relaxanta casei. Cu siguranta vom avea parte de o ambianta pur si simplu perfecta.

Another word for minimalism is elegance. Elegance is beautifully resolving an issue with minimal means. Tom Kundig

Sursa imaginii https://ro.pinterest.com/