Ce trebuie sa stim despre amenajarea dormitorului in stil minimalist

  • Distribuie:
Ce trebuie sa stim despre amenajarea dormitorului in stil minimalist

One column layout One column layout

Un dormitor in stil minimalist este mobilat simplu, avand doar strictul necesar. Il putem caracteriza ca fiind cel mai confortabil tip de dormitoare, iar atmosfera este una relaxanta, in timp ce aspectul este intotdeauna cald si primitor.Camera trebuie sa fie ordonata doar cu strictul necesar. Paleta de culori va fi una destul de restransa, astfel incat atmosfera sa fie una degajata.

Cum putem avea parte de un dormitor in stil minimalist

O camera fara lucruri nefolositoare!
Primul pas intr-o amenajare in stil minimalist este evitarea amplasarii de obiecte nefolositoare. De cele mai multe ori, in dormitoare vom gasi foarte mult obiecte care atrag dupa sine energii negative printr-o incarcare excesiva a spatiului. Aglomeratia si dezordinea inseamna energii negative, iar dormitorul trebuie sa fie un spatiu cat mai linistit si armonios.

Alegerea unui sistem pat rabatabil este o solutie inteligenta pentru depozitare
Ca sa putem obtine un spatiu aerisit, avem nevoie de solutii inovatoare. Din acest motiv putem opta pentru un pat de 2 persoane care sa se rabateze, astfel incat sa putem depozita cu succes toate produsele pe care le folosim mai rar.Rama patului trebuie sa fie minimalista, astfel incat acesta sa se transforme in piesa centrala de mobilier. Ramele de pat din fier forjat sunt excelente pentru o camera simpla si moderna, in acelasi timp. Lenjeriile de pat in nuante de bej, alb laptos sau gri deschis sunt perfecte. Culorile proeminente vor inlatura starea zen pe care ne-o dorim. 

Lumina naturala face diferenta intr-un dormitor minimalistL
Perdelele si draperiile in culori neutre vor permite mai usor accesul luminii in dormitor. Soarele poate deveni si el un accesoriu in camera daca lumina va patrunde corespunzator, astfel camera va avea un aspect mai curat, mai modern si mai minimalist si va fi conturata de o atmosfera pozitiva.

O gama naturala de culori
Un design interior minimalist inseamna utilizarea unei palete coloristice cat mai naturale. Putem sa ne cream dormitorul mult dorit folosindu-ne de nuante de gri, bej, alb sau maro deschis. Tonurile de pamant ne vor ajuta sa ne relaxam si sa avem parte de o atmosfera mai relaxanta.

Simetria este importanta
Designul interior in stil minimalist este despre armonie. Trebuie sa acordam o atentie importanta pieselor de mobilier care sunt prezente in aceasta incapere. O mobila prea voluminoasa intr-o camera mica o va face sa para inghesuita, in timp ce piesele de mobilier cu dimensiuni reduse intr-o camera mare nu vor fi, de asemenea, adecvate. Trebuie sa incercam sa obtinem o anumita simetrie. 

Materialele utilizate intr-un dormitor in stil minimalist
Ca sa putem avea parte de un dormitor in stil minimalist trebuie sa acordam o atentie mai mare materialelor pe care le utilizam. Putem sa ne folosim de materiale precum sticla, lemn sau plastic pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Materiale traditionale precum textilele, lemnul sau ceramica vor reusi sa ne completeze atmosfera.

Primas.ro ne ofera o designul interior pe care ni-l dorim

Pe Primas.ro vom gasi colectii intregi de piese de mobilier care sa ne ajute sa avem parte de un dormitor creativ.

What is quality? Quality design must have a sense of authenticity. My work is not cutting edge, it is not supposed to be, but sometimes, the middle of the road is the most dangerous place to walk. David Collins

Sursa imaginii https://ro.pinterest.com/